VALG | Fredag stemte befolkningen i den georgiske udbryderrepublik Abkhasien om en ny præsident. Vinderen blev Aleksander Zolotinskovitj – også kendt som Ankvab.

Zolotinskovitj sidder allerede på præsidentposten i Abkhasien, men kun i en midlertidig stilling, da han trådte ind som stedfortræder for Sergei Bagapsh, der uventet døde under en lungeopereation i Moskva i maj.

Zolotinskovitj vandt en overvældende sejr med 54,9 pct af stemmerne med en vælgerdeltagelse på 71,9 pct. Den siddende premierminister, Sergei Shamba, blev nummer to med 21 pct, mens oppositionens Raul Khajimba blot fik opbakning på 19,8 pct.

Valget har været kritiseret for kun at fokusere på menneskerne bag kandidaterne og ikke den politik de står for. Lokale observatører begræder at der ikke findes væsentlig forskelle i kandidaternes politiske dagsorden, ifølge EurasiaNet.

RIA Novosti 27/8

EurasiaNet 26/8

Læs også Abkhasiens præsident er død

Af KFH