VISUM-LIBERALISERINGER | En busulykke i Albanien har betydet at den store visumfrihedsfest, der var planlagt i Albaniens hovedstad Tirana, er blevet aflyst.

Der var lagt op til en national festdag i Albanien da landets visumliberaliserng i går blev en realitet. Annoncering har været længe ventet og i Tirana har man hen over weekenden gjort klar til den helt store fejring, som er planlagt til at finde sted i dag, tirsdag den 9. november.  Byen er således dekoreret med hundrevis af plakater og EU-flag og på lygtepæle er der desuden sat skilte op, som angiver afstanden fra Tirana til andre europæiske hovedstader. Et hovedpunkt på tirsdagens festdag er en stor udendørskoncert i hjertet af Tirana.

Her til morgen er den helt store fejring imidlertid blevet aflyst og det er endnu uvist hvorvidt hele dagens festligheder aflyses. Baggrunden er, at en rutebus mellem Athen og Tirana sent i går aftes forulykkede. Ni personer er meldt omkommet og resten af bussens passagerer er meldt hårdt såret, da bussen kørte galt og faldt omkring 100 meter ned i en afgrund.

EU’s ministerråd vedtog i går at ophæve visumkravet for Bosnien-Hercegovina og Albanien gældende fra 15. december.

Albanian Daily News 6/11 (trykt avis)

Shekulli 09/11 (trykt avis)

Af AHP