Magasinet rØST har kontakt til en bred vifte af eksperter, foredragsholdere og ordstyrere og kan formidle kontakt ved behov. Herunder kan du læse lidt om vores foredragsholdere og kontakte dem direkte.

Foredragsholdere

Viktoria Fuglsang Semenova

Kultur og Historie i Rusland og den postsovjetiske region

+45 21296733
viktoria@magasinetroest.dk 

Som kandidatstuderende i Østeuropastudier med fokus på russisk holder Viktoria primært foredrag om russisk kultur, historie og civilsamfund, samt russisk identitetsforståelse både indenrigs og udenrigs med særligt fokus på forholdet mellem Rusland/Sovjetunionen og Vesten. Det kunne for eksempel være emner som:

  • Overgangen fra Sovjetunionen til det moderne Rusland
  • Postsovjetisk identitetsforståelse
  • Moderne russisk litteratur og filmkunst
  • Civilsamfund og politik i Moldova
  • Erindringskulturer i den postsovjetiske sfære
  • Russere i eksil

Ida Sparre-Ulrich

Kultur, historie, Rusland, Litteratur

ida@magasinetroest.dk 

Ida er cand.mag i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet med speciale i moderne russisk litteratur og kultur samt russiske og østeuropæiske eksilmiljøer under Sovjetunionen og har i flere omgange boet i Sankt Petersborg.

Hun tilbyder blandt andet foredraget 

  • Russiske digtere i eksil – Hvordan digter man om omgivelser, der er mere fremmede end genkendelige?

Nogle af de vigtigste russiske digtere op gennem 1900-tallet skrev deres værker i eksil: Osip Mandelsjtam (1891-1938), Marina Tsvetajeva (1892-1941), Joseph Brodskij (1940-1996) og Natalja Gorbanevskaja (1946-2013) var således blandt de millioner af sovjetborgere, der blev sendt væk fra deres hjemstavn og måtte finde ind i andre positioner at leve og skrive fra. 

Foredraget præsenterer de fire forfattere med særligt fokus på eksilet som en tilstand, der rummer dimensioner af fremmedhed og marginalisering, men også nyskabelse og progressivitet. Litteraturen spiller en særlig rolle som formidler af disse vilkår, der var skabt af 1900tallets politiske virkelighed, men samtidig blev formet af den enkelte digters liv og en evig diskussion om at høre til i verden.

Kontakt hende på ida@magasinetroest.dk for andre foredragsmuligheder samt pris og praktikaliteter.