Magasinet rØST har kontakt til en bred vifte af eksperter, foredragsholdere og ordstyrere og kan formidle kontakt ved behov. Herunder kan du læse lidt om vores foredragsholdere og kontakte dem direkte.

Foredragsholdere

Jon Reinhardt-Larsen

Kultur og Historie i Rusland og Sovjetunionen

+45 2681 0532
jon@magasinetroest.dk 

Som Ph.d.-stipendiat og dobbeltkandidat i Historie og Russisk sprog og kultur holder Jon primært foredrag om russisk historie og kultur, samt international politisk historie i det 20. århundrede med særligt fokus på forholdet mellem Rusland/Sovjetunionen og Vesten. Det kunne for eksempel være emner som:

 • Den Russiske Revolution
 • Sovjetisk engagement i Den Spanske Borgerkrig
 • Sovjetunion og Folkeforbundet
 • Sergej Eisensteins filmkunst

Han stiller desuden gerne op til foredrag og debatter om Visegradlandene (Polen, Ungarn, Tjekkiet og Slovakiet) og de baltiske lande (Estland, Letland og Litauen) som han følger fra sidelinjen som redaktør på Magasinet rØST.

Ida Sparre-Ulrich

Kultur, historie, Rusland, Litteratur

ida@magasinetroest.dk 

Ida er cand.mag i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet med speciale i moderne russisk litteratur og kultur samt russiske og østeuropæiske eksilmiljøer under Sovjetunionen og har i flere omgange boet i Sankt Petersborg.

Hun tilbyder blandt andet foredraget 

 • Russiske digtere i eksil – Hvordan digter man om omgivelser, der er mere fremmede end genkendelige?

Nogle af de vigtigste russiske digtere op gennem 1900-tallet skrev deres værker i eksil: Osip Mandelsjtam (1891-1938), Marina Tsvetajeva (1892-1941), Joseph Brodskij (1940-1996) og Natalja Gorbanevskaja (1946-2013) var således blandt de millioner af sovjetborgere, der blev sendt væk fra deres hjemstavn og måtte finde ind i andre positioner at leve og skrive fra. 

Foredraget præsenterer de fire forfattere med særligt fokus på eksilet som en tilstand, der rummer dimensioner af fremmedhed og marginalisering, men også nyskabelse og progressivitet. Litteraturen spiller en særlig rolle som formidler af disse vilkår, der var skabt af 1900tallets politiske virkelighed, men samtidig blev formet af den enkelte digters liv og en evig diskussion om at høre til i verden.

Kontakt hende på ida@magasinetroest.dk for andre foredragsmuligheder samt pris og praktikaliteter.

Helga Molbæk-Steensig

Balkan, EU, Menneskerettigheder, udenrigspolitik og sikkerhed

+45 53271418
helga@magasinetroest.dk 

Helga Molbæk-Steensig er en erfaren og alsidig oplægsholder og ordstyrer på såvel faglige som politiske debatter.

Hun har erfaring med at fungere som Balkan-ekspert i medierne, med at undervise på universitetsniveau i menneskerettigheder, forfatningsret, retsfilosofi og retssociologi og er en populær forelæser om populisme og EU på Folkeuniversitetet og på Folkemødet. Hertil har hun lavet undervisningsmateriale om EU til gymnasieskolen og været på Danmarksturné med borgerhøringer om EU.

Emner Helga gerne holder foredrag om:

 • Menneskerettighederne i en brydningstid
 • Populisme, nationalisme og retsstaten
 • Europæisk integration og EU-udvidelse
 • Balkans historie, politik og internationale relationer
 • Udenrigspolitik, sikkerhed og fredsskabelse
 • EU-valg og EU-politik

Hertil holder hun også faglige oplæg og workshops for personer og virksomheder, der gerne vil blive bedre til at holde oplæg selv. Herunder tilbyder hun følgende emner:

 • Ordstyrerrollen – Ikke talent, men træning.
 • Om at tale om emner ingen ved noget om – et foredrag eller en workshop om at formidle svære emner
 • Pressevant – bliv bedre til at formidle din viden til pressen
 • Undgå rædsel på podiet – en workshop om stemmeføring, kropssprog og om at få nervøsiteten til at arbejde for dig istedet for imod dig.

Vær opmærksom på, at hun fra september 2019 er bosat i Firenze og vil være i Danmark sjældnere, så eventuelle foredrag skal koordineres og planlægges i god tid.