Magasinet rØST har kontakt til en bred vifte af eksperter, foredragsholdere og ordstyrere og kan formidle kontakt ved behov. Herunder kan du læse lidt om vores foredragsholdere og kontakte dem direkte.

Foredragsholdere

ELEONORE-CHRISTINE AF SCHAUMBURG-LIPPE

Rumænien, Moldova, Tjekkiet og Bulgarien

+45 27148585
eleonore@magasinetroest.dk

Eleonore-Christine af Schaumburg-Lippe vælger at tage til Rumænien inspireret af HC. Andersens dannelsesrejser. Uden en egentlig indsigt i landet, pakker hun en kuffert og drager af sted. Drevet af nysgerrighed opbygger hun UAPRDen Rumænske Reklamebrancheforening, og er med til opbygningen af DRBA – Dansk-Rumænsk Business Association ved den Danske Ambassade i Bukarest samt læser hun en Master i Sikkerhed og Diplomati på SNSPA i Bukarest.

Eleonore-Christine er en af landets førende eksperter på Rumænien. Hun er kendt for sine gode iagttagelses- og fortælleevner og hendes foredrag indeholder spændende, sjove og personlige anekdoter om hendes liv i Rumænien. Foredraget er modtaget med stor succes, og bl.a. har hun deltaget i radioprogrammet ”Den danske forbindelse” i 2019, hvor hun fortalte om præsidentvalget i Rumænien.

Jon Reinhardt-Larsen

Kultur og Historie i Rusland og Sovjetunionen

+45 26810532
jon@magasinetroest.dk 

Som Ph.d.-stipendiat og dobbeltkandidat i Historie og Russisk sprog og kultur holder Jon primært foredrag om russisk historie og kultur, samt international politisk historie i det 20. århundrede med særligt fokus på forholdet mellem Rusland/Sovjetunionen og Vesten. Det kunne for eksempel være emner som:

  • Sovjetunionen og omverdenen
  • Den Russiske Revolution
  • Sovjetisk engagement i Den Spanske Borgerkrig
  • Sovjetunion og Folkeforbundet
  • Sergej Eisensteins filmkunst

Ida Sparre-Ulrich

Kultur, historie, Rusland, Litteratur

ida@magasinetroest.dk 

Ida er cand.mag i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet med speciale i moderne russisk litteratur og kultur samt russiske og østeuropæiske eksilmiljøer under Sovjetunionen og har i flere omgange boet i Sankt Petersborg.

Hun tilbyder blandt andet foredraget 

  • Russiske digtere i eksil – Hvordan digter man om omgivelser, der er mere fremmede end genkendelige?

Nogle af de vigtigste russiske digtere op gennem 1900-tallet skrev deres værker i eksil: Osip Mandelsjtam (1891-1938), Marina Tsvetajeva (1892-1941), Joseph Brodskij (1940-1996) og Natalja Gorbanevskaja (1946-2013) var således blandt de millioner af sovjetborgere, der blev sendt væk fra deres hjemstavn og måtte finde ind i andre positioner at leve og skrive fra. 

Foredraget præsenterer de fire forfattere med særligt fokus på eksilet som en tilstand, der rummer dimensioner af fremmedhed og marginalisering, men også nyskabelse og progressivitet. Litteraturen spiller en særlig rolle som formidler af disse vilkår, der var skabt af 1900tallets politiske virkelighed, men samtidig blev formet af den enkelte digters liv og en evig diskussion om at høre til i verden.

Kontakt hende på ida@magasinetroest.dk for andre foredragsmuligheder samt pris og praktikaliteter.