Formål

Magasinet rØST har til formål at tilbyde velunderbygget viden om Central- og Østeuropa, formidlet og forklaret så både nørder og novicer kan være med. Vi er baseret på en folkeoplysningsvision, hvor vi mener, at gode diskussioner og efterfølgende gode beslutninger bedst træffes på et oplyst og nuanceret grundlag. Derfor er det også en del af rØST’s mission at bekæmpe dis-information og formodninger baseret på stereotyper. Vi ønsker kort sagt at nuancere debatten for at fremme forståelsen.

  Redaktion

  Anna Haugsted Dehn

  Anna Haugsted Dehn

  Redaktør

  Beskæftiger sig med: Hviderusland, Moldova, Rusland og Ukraine

  Anna er kandidatstuderende i samfundsfag og russisk på Københavns Universitet og interesserer sig særligt for sikkerheds- og udenrigspolitik i Ruslands interessesfære. Hun var praktikant på den danske ambassade i Moskva i 2019 og har tidligere arbejdet frivilligt med unges politiske deltagelse i Ukraine, i et tværpolitisk projektsamarbejde med et ukrainsk ungdomsparti.

  E-mail: anna@magasinetroest.dk

  Ida Sparre-Ulrich

  Ida Sparre-Ulrich

  Redaktør

  Beskæftiger sig med: Hviderusland, Moldova, Rusland og Ukraine, og Kaukasus- Armenien, Aserbajdsjan og Georgien

  Ida er cand.mag i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet med speciale i moderne russisk litteratur og kultur samt russiske og østeuropæiske eksilmiljøer under Sovjetunionen. Hun har i flere omgange boet i Sankt Petersborg, i 2015 og 2016 i forbindelse med arbejde for organisationer i byen og for at studere russisk og i 2018 som praktikant for Dansk Kulturinstitut. Ida er en af redaktionens kultureksperter.

  E-mail: ida@magasinetroest.dk,
  Telefon: +45 28928397

  Julie Arnfred Bojesen

  Julie Arnfred Bojesen

  Redaktør

  Beskæftiger sig med: Kaukasus – Armenien, Aserbajdsjan og Georgien

  Julie har en bachelor i statskundskab fra Aarhus Universitet og læser MA i Communication for Development på Malmö Universitet. Hun har erfaring med journalistik og formidling, foreningsarbejde og frivillig ledelse. Julie har arbejdet med frivillighed og unge på tværs af Østeuropa, har arrangeret samarbejdsprojekter i Kaukasus, og er meget optaget af mediers rolle i samfundet og politisk kommunikation. Hun var også politisk praktikant på den Danske Ambassade i Kyjiv i 2018. Julie er redaktionens generalist med stor interesse for hele vores fokusområde.

  Torben Hede Hansen

  Torben Hede Hansen

  Redaktør

  Beskæftiger sig med: Albanien, Bosnien og Hercegovina, Bulgarien, Kosovo, Kroatien, Makedonien, Montenegro, Rumænien, Slovenien, Tyrkiet og Grækenland.

  Torben har en akademisk baggrund fra historie og Europastudier ved Aarhus Universitet og Katholieke Universiteit i Leuven.  Han har været i praktik ved den danske ambassade og arbejdet ved Europarådets lokalkontor i Beograd. Han har arbejdet med forretning og økonomi, politik, EU-udvidelse, selvstyre, pressefrihed, menneskerettigheder, minoritetsrettigheder, ligestilling og kultur. Han har været frivillig på Kulturni Centar Rex samt Slobodna Zona filmfestivalen og arbejdet for rettighedsorganisationen U Pravu Si. Torben er en af redaktionens erfarne radiostemmer.

  E-mail: torben@magasinetroest.dk
  Telefon: +45 28 73 83 81