Formål

Magasinet rØST har til formål at tilbyde velunderbygget viden om Central- og Østeuropa, formidlet og forklaret så både nørder og novicer kan være med. Vi er baseret på en folkeoplysningsvision, hvor vi mener, at gode diskussioner og efterfølgende gode beslutninger bedst træffes på et oplyst og nuanceret grundlag. Derfor er det også en del af rØST’s mission at bekæmpe dis-information og formodninger baseret på stereotyper. Vi ønsker kort sagt at nuancere debatten for at fremme forståelsen.

  Redaktion

  Julie Arnfred Bojesen

  Julie Arnfred Bojesen

  Chefredaktør

  Beskæftiger sig med: Overordnet ansvar for magasinet samt Kaukasus – Armenien, Aserbajdsjan og Georgien

  Julie har en bachelor i statskundskab fra Aarhus Universitet og læser MA i Communication for Development på Malmö Universitet. Hun har erfaring med journalistik og formidling, foreningsarbejde og frivillig ledelse. Julie har arbejdet med frivillighed og unge på tværs af Østeuropa, har arrangeret samarbejdsprojekter i Kaukasus, og er meget optaget af mediers rolle i samfundet og politisk kommunikation. Hun var også politisk praktikant på den Danske Ambassade i Kyjiv i 2018. Julie er redaktionens generalist med stor interesse for hele vores fokusområde, og den primære indpisker, kommasætter og kontaktperson.

  Ida Sparre-Ulrich

  Ida Sparre-Ulrich

  Chefredaktør

  Beskæftiger sig med: Hviderusland, Moldova, Rusland og Ukraine, og Kaukasus- Armenien, Aserbajdsjan og Georgien

  Ida er cand.mag i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet med speciale i moderne russisk litteratur og kultur samt russiske og østeuropæiske eksilmiljøer under Sovjetunionen. Hun har i flere omgange boet i Sankt Petersborg, i 2015 og 2016 i forbindelse med arbejde for organisationer i byen og for at studere russisk og i 2018 som praktikant for Dansk Kulturinstitut. Ida er en af redaktionens kultureksperter.

  E-mail: ida@magasinetroest.dk,
  Telefon: +45 28928397

  Torben Hede Hansen

  Torben Hede Hansen

  Redaktør

  Beskæftiger sig med: Balkan og Sydøsteuropa Det tidligere Jugoslavien samt Bulgarien, Rumænien, Albanien og områdets forhold til Grækenland og Tyrkiet. og med Centraleuropa/Visegrad – Polen, Slovakiet, Tjekkiet og Ungarn.

  Torben har en akademisk baggrund fra historie og Europastudier ved Aarhus Universitet og Katholieke Universiteit i Leuven.  Han har været i praktik ved den danske ambassade og arbejdet ved Europarådets lokalkontor i Beograd. Han har arbejdet med forretning og økonomi, politik, EU-udvidelse, selvstyre, pressefrihed, menneskerettigheder, minoritetsrettigheder, ligestilling og kultur. Han har været frivillig på Kulturni Centar Rex samt Slobodna Zona filmfestivalen og arbejdet for rettighedsorganisationen U Pravu Si. Torben er en af redaktionens erfarne radiostemmer.

  E-mail: torben@magasinetroest.dk
  Telefon: +45 28 73 83 81

  Eleonore-Christine af Schaumburg-Lippe

  Eleonore-Christine af Schaumburg-Lippe

  Redaktør

  Beskæftiger sig med: Balkan, Syd, Øst – og Centraleuropa. primært dækning af kulturelle begivenheder og arrangementer.

  Eleonore-Christine har en Master i Sikkerhed og Diplomati med speciale i Internationale Relationer fra SNSPA i Bukarest, Rumænien. Dertil har hun en HD.2.del i Organisation og Ledelse fra CBS, Multimediedesigneruddannelsen fra KEA og Markedsøkonomi fra Hillerød Erhvervsakademi. Hun har flere års erfaring med kommunikation, journalistik, formidling og projektledelse.

  Hun har været bosat i Bukarest, Rumænien, og var som bestyrelsesmedlem med til opbygningen af DRBA – Danish Romanian Business Association – ved Den Danske Ambassade i Bukarest samt opbyggede hun UAPR – Den Rumænske Reklamebrancheforening.  Hendes interesseområder omhandler Østeuropa, kultur, geopolitik, sikkerhedspolitik, public diplomacy, royal diplomacy og især de europæiske og russiske royale familier og ikke mindst den magtfaktor, som de royale familier udgør. Eleonore-Christine beskæftiger sig i dag som film-, bog- og teateranmelder, og hun er en eftertragtet ARTE foredragsholder samt skribent og ikke mindst auktionarius ved velgørenhedsarrangementer.

  E-mail: eleonore@magasinetroest.dk

  Rasmus Bouert Lauridsen

  Rasmus Bouert Lauridsen

  Redaktør

  Beskæftiger sig med: Kaukasus – Armenien, Aserbajdsjan, Georgien, samt Hviderusland, Moldova, Rusland og Ukraine.

  Rasmus er cand.mag. i historie fra Københavns Universitet med speciale i nationalistiske opfattelser i den post-sovjetiske russiske presse og har derudover undersøgt den russiske demokratiforståelse samt den generelle russiske identitets- og begivenhedshistorie. Rasmus har arbejdet for Det Danske Generalkonsulat i Skt. Petersborg og har i sine fem år som historieunderviser i gymnasieskolen været leder på flere studierejser til byen. Rasmus har rejst med den transsibiriske jernbane, cyklet Østeuropa tyndt og har desuden en personlig interesse for især russisk kultur – litteratur, drama, klassisk musik, film- og malerkunst. Rasmus er en af redaktionens kultureksperter.

  E-mail: rasmus@magasinetroest.dk
  Telefon: +45 25599086

  Katrine Stevnhøj

  Katrine Stevnhøj

  Redaktør

  Beskæftiger sig med: Rusland og Baltikum

  Katrine er cand.mag i Østeuropastudier fra Aarhus Universitet med speciale i vidnesbyrdlitteratur, kollektiv hukommelse og kulturelle traumer i det post-sovjetiske Rusland. Hun har boet i Sankt Petersborg i flere omgange, i 2015 som studerende ved Sankt Petersborgs Statsuniversitet og i 2017 som praktikant hos Det Danske Generalkonsulat og Dansk Kulturinstitut. Katrine har desuden beskæftiget sig med civilsamfund og frivillighed i Østeuropa, og har arrangeret og deltaget i valgobservationer og internationale samarbejdsprojekter på Balkan og i Kaukasus og Centralasien.

  E-mail: katrine@magasinetroest.dk

  Telefon: +45 27593955