Julie Arnfred Bojesen

Julie Arnfred Bojesen

Chefredaktør

Beskæftiger sig med: Overordnet ansvar for magasinet samt Kaukasus – Armenien, Aserbajdsjan og Georgien

Julie har en bachelor i statskundskab fra Aarhus Universitet og læser MA i Communication for Development på Malmö Universitet. Hun har erfaring med journalistik og formidling, foreningsarbejde og frivillig ledelse. Julie har arbejdet med frivillighed og unge på tværs af Østeuropa, har arrangeret samarbejdsprojekter i Kaukasus, og er meget optaget af mediers rolle i samfundet og politisk kommunikation. Hun var også politisk praktikant på den Danske Ambassade i Kyjiv i 2018. Julie er redaktionens generalist med stor interesse for hele vores fokusområde, og den primære indpisker, kommasætter og kontaktperson.

Torben Hede Hansen

Torben Hede Hansen

Redaktør

Beskæftiger sig med: Balkan og Sydøsteuropa Det tidligere Jugoslavien samt Bulgarien, Rumænien, Albanien og områdets forhold til Grækenland og Tyrkiet. og med Centraleuropa/Visegrad – Polen, Slovakiet, Tjekkiet og Ungarn.

Torben har en akademisk baggrund fra historie og Europastudier ved Aarhus Universitet og Katholieke Universiteit i Leuven.  Han har været i praktik ved den danske ambassade og arbejdet ved Europarådets lokalkontor i Beograd. Han har arbejdet med forretning og økonomi, politik, EU-udvidelse, selvstyre, pressefrihed, menneskerettigheder, minoritetsrettigheder, ligestilling og kultur. Han har været frivillig på Kulturni Centar Rex samt Slobodna Zona filmfestivalen og arbejdet for rettighedsorganisationen U Pravu Si. Torben er en af redaktionens erfarne radiostemmer.

E-mail: torben@magasinetroest.dk
Telefon: +45 28 73 83 81

Ida Sparre-Ulrich

Ida Sparre-Ulrich

Redaktør

Beskæftiger sig med: Hviderusland, Moldova, Rusland og Ukraine, og Kaukasus- Armenien, Aserbajdsjan og Georgien

Ida er cand.mag i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet med speciale i moderne russisk litteratur og kultur samt russiske og østeuropæiske eksilmiljøer under Sovjetunionen. Hun har i flere omgange boet i Sankt Petersborg, i 2015 og 2016 i forbindelse med arbejde for organisationer i byen og for at studere russisk og i 2018 som praktikant for Dansk Kulturinstitut. Ida er en af redaktionens kultureksperter.

E-mail: ida@magasinetroest.dk,
Telefon: +45 28928397

Jon Reinhardt-Larsen

Jon Reinhardt-Larsen

Redaktør

Beskæftiger sig med: Centraleuropa/Visegrad – Polen, Slovakiet, Tjekkiet og Ungarn;  Samt Hviderusland, Moldova, Rusland og Ukraine.

Jon er Cand.mag.  i både historie og Russisk sprog og kultur fra Københavns Universitet. Han har specialiseret sig i det 20. århundredes internationale politiske historie med særlig fokus på forholdet mellem Sovjetunionen/Rusland og resten af Europa. Han har været medstifter og chefredaktør for Passé – de historiestuderendes tidsskrift og er nu fungerende Head of Research i YATA Denmark. Til daglig er han ph.d.-studerende på Aarhus Universitet. Han er erfaren foredragsholder og paneldeltager.

E-mail: jon@magasinetroest.dk
Telefon: +45 26 81 05 32

Eleonore-Christine af Schaumburg-Lippe

Eleonore-Christine af Schaumburg-Lippe

Redaktør

Beskæftiger sig med: Balkan, Syd, Øst – og Centraleuropa. primært dækning af kulturelle begivenheder og arrangementer.

Eleonore-Christine har en Master i Sikkerhed og Diplomati med speciale i Internationale Relationer fra SNSPA i Bukarest, Rumænien. Dertil har hun en HD.2.del i Organisation og Ledelse fra CBS, Multimediedesigneruddannelsen fra KEA og Markedsøkonomi fra Hillerød Erhvervsakademi. Hun har flere års erfaring med kommunikation, journalistik, formidling og projektledelse.

Hun har været bosat i Bukarest, Rumænien, og var som bestyrelsesmedlem med til opbygningen af DRBA – Danish Romanian Business Association – ved Den Danske Ambassade i Bukarest samt opbyggede hun UAPR – Den Rumænske Reklamebrancheforening.  Hendes interesseområder omhandler Østeuropa, kultur, geopolitik, sikkerhedspolitik, public diplomacy, royal diplomacy og især de europæiske og russiske royale familier og ikke mindst den magtfaktor, som de royale familier udgør. Eleonore-Christine beskæftiger sig i dag som film-, bog- og teateranmelder, og hun er en eftertragtet ARTE foredragsholder samt skribent og ikke mindst auktionarius ved velgørenhedsarrangementer.

E-mail: eleonore@magasinetroest.dk

Rasmus Bouert Lauridsen

Rasmus Bouert Lauridsen

Redaktør

Beskæftiger sig med: Kaukasus – Armenien, Aserbajdsjan, Georgien, samt Hviderusland, Moldova, Rusland og Ukraine.

Rasmus er cand.mag. i historie fra Københavns Universitet med speciale i nationalistiske opfattelser i den post-sovjetiske russiske presse og har derudover undersøgt den russiske demokratiforståelse samt den generelle russiske identitets- og begivenhedshistorie. Rasmus har arbejdet for Det Danske Generalkonsulat i Skt. Petersborg og har i sine fem år som historieunderviser i gymnasieskolen været leder på flere studierejser til byen. Rasmus har rejst med den transsibiriske jernbane, cyklet Østeuropa tyndt og har desuden en personlig interesse for især russisk kultur – litteratur, drama, klassisk musik, film- og malerkunst. Rasmus er en af redaktionens kultureksperter.

E-mail: rasmus@magasinetroest.dk
Telefon: +45 25599086

Elma Omukic

Elma Omukic

Praktikant

Beskæftiger sig med: Det daglige arbejde for Magasinet rØST

Elma er BA i Rusland- og Balkanstudier med tilvalg i sociologi fra Aarhus Universitet og læser MA på Global Area Studies på Aarhus Universitet. Udover uddannelsen i Aarhus har Elma studeret et semester i 2016 i Sarajevo, Bosnien og Hercegovina, på det filosofiske fakultet. Elma har erfaring med sociale medier, projektledelse og bestyrelsesarbejde. Elma har arbejdet længe med frivilligt organisationsarbejde, hvor hun nu er hovedkoordinator for projekt VOBY (Voice of Bosnian Youth), der arbejder med unges engagement i samfundet og politik, især i Sarajevo.

 

E-mail: elma@magasinetroest.dk