Marcus Popov Damgaard

Chefredaktør

Redaktionelt fokus på:
Albanien, Bulgarien, Serbien, Montenegro, Kroatien, Tyrkiet, Grækenland, Bosnien-Hercegovina, Rumænien, Slovenien, Nordmakedonien

Marcus er uddannet idéhistoriker fra Aarhus Universitet med tilvalgsstudier på litteraturvidenskab og moderne kultur på Københavns Universitet samt udvekslingsophold på Università degli studi di Torino. Til dagligt arbejder Marcus for Demokrati i Europa Oplysningsforbundet (DEO), hvor han beskæftiger sig med oplysningsprojekter, der i princippet omfatter både EU og hele Europa, men også med et personligt fagligt fokus på alt fra erindring og historiepolitik, overgangen til kapitalisme, geopolitik, korruptionsbekæmpelse såvel som litteratur på Balkan.

E-mail:
marcus@magasinetroest.dk

Viktoria Fuglsang Semenova

Chefredaktør

Redaktionelt fokus på:
Rusland, Ukraine, Belarus, Moldova, Polen, Tjekkiet og Serbien. 

Viktoria er kandidatstuderende i Østeuropastudier og russisk på Københavns universitet. Hun er halv russer og har besøgt landet flere gange, senest som praktikant hos Dansk Kulturinstitut i Sankt Petersborg i 2021-2022. I efteråret 2022 er hun i praktik hos Kristeligt Dagblad på podcasredaktionen. Hendes hovedinteresser ligger inden for den kulturelle sfære, historieskrivning, kollektiv erindring og musikscenen særligt i den østeuropæiske region.

E-mail:
viktoria@magasinetroest.dk

Sofie Sylvest Vestergaard

Redaktør

Redaktør:
Kasakhstan, Rusland

Sofie Sylvest Vestergaard er bachelor-studerende på Østeuropastudier (russisk) på Københavns Universitet, med særlig interesse i Central Asien, navnlig Kasakhstan. Som led i hendes udlandsophold boede hun et år i Almaty, Kasakhstan fra 2021 til 2022. Hun interesserer sig for landets inden- og udenrigspolitik, kultur og regionens historie. 

E-mail:
sofie@magasinetroest.dk

Estrid Hedegaard Knudsen

Redaktør

Redaktør:
Kirgisistan, Tadjikistan, Georgien

Estrid studerer Ruslandstudier med tilvalg i Statskundskab ved Aarhus universitet, hvor hun særligt interesserer sig for Ruslands indflydelse i de central asiatiske lande, samt har et fokus på den politiske kultur og historie i hovedsageligt Kirgisistan og Tadjikistan. Derudover arbejder hun friviligt i organisationen SILBA, hvor hun er med til at udvikle et projekt i Georgien, med henblik på at hjælpe internt fordrevne unge.

E-mail:
estrid@magasinetroest.dk

 

Filmanmelder – Sebastian Wolder