KORRUPTION | To ud af otte millioner modtagere af socialbidrag i Rumænien er bedragere, lød det forleden fra den rumænske arbejdsminister Laurentiu Lazaroiu. Bedrageriet er resultat af lokal valgsvindel.

I Rumænien er det ikke ualmindeligt, at blinde kører i egne biler, eller at fattige har store huse. Lokalpolitikere lover at tage hånd om sin befolkning med det resultat, at alt for mange sociale midler havner i de forkerte lommer, da der er fusket med papirerne og modtagerne lader som om de er fattige, skriver klummeskribenten Mihai Iordanescu.

Dette vækker udbredt harme, da fattigdom er udbredt i landet og afstanden imellem rig og fattig er betydelig sammenlignet med andre dele af Europa. Minister Lazaroiu skyder skylden på oppositionens lokale borgmestre, men ser ikke ud til at gøre noget ved sagen.

Nine O Clock 21/8

Af KFH