UDVIDELSE | EU’s udenrigsministre besluttede mandag eftermiddag på et møde i Luxembourg at godkende Serbiens EU-ansøgning. Godkendelsen er første skridt på vej mod landets optagelse i Unionen.

Godkendelsen af Serbiens EU-ansøgning blev vedtaget enstemmigt af EU’s 27 udenrigsministre. Ansøgningen sendes dermed videre til EU-Kommissionen, der ventes at have deres vurdering færdig inden for et år. Godkendelsen af ansøgningen kommer ovenpå Serbien i sidste måned ved Generalforsamlingen i FN udviste imødekommenhed i spørgsmålet om Kosovo. Serbien nægter dog fortsat pure at anerkende Kosovo som et selvstændigt land.

Der er stadig en række knaster, der skal ryddes af vejen, før Serbien kan blive fuldt medlem af EU. Udenrigsministrene fremhævede bl.a. gennemførelsen af en række reformer, samt nødvendigheden af Serbiens fulde samarbejde med Den Internationale Domstol for det Tidligere Jugoslavien (ICTY), herunder pågribelsen og udleveringen af den krigsforbrydersigtede Ratko Mladic.

 

B 92 25/10

Balkan Insight 25/10

Af AHB