Store drømme i en lille usbekisk landsby: Fra den næste Elon Musk til modeverdens spotlight

USBEKISTAN | I maj 2023 begav jeg mig på en måneds lang rejse til det mest folkerige land i Centralasien -Usbekistan. Et land, der byder besøgende på spektakulære moskéer, historiske byer og betagende naturlandskaber. Min oplevelse af landet endte dog primært med at blive formet af de mennesker, jeg mødte undervejs, og det er mødet med usbekerne , som denne artikel handler om.

Læs mere

Rejseberetning fra Daugavpils: Letlands russiske tidslomme 

33 kilometer fra Belarus og 120 kilometer fra Rusland ligger den lettiske by Daugavpils. Byen er berygtet og set ned på af mange etniske lettere, blandt andet grundet det høje antal af etniske russere og russisktalende beboere i byen. Men Daugavpils er mere end kontroversiel etnopolitik og russiske landsfæller. Byen rummer også en lang historie, en unik multikultur og møder med interessante mennesker. 

Læs mere

Efter invasionen: Lettisk opgør med russisk og sovjetisk arv

Det lille baltiske land Letland, med kun to millioner indbyggere og Rusland som nabo, har siden invasionen af Ukraine i 2022 været en af Ukraines mest håndfaste støttere. I 2022 har en række iøjnefaldende begivenheder fundet sted i Letland som resultat af invasionen af Ukraine: Optøjer ved fejringen af sejrsdagen i Anden Verdenskrig den 9. maj, nedrivningen af et centralt monument samt ankomsten og derefter nedlukningen af det russiske oppositionsmedie ”TV-Dozjd”

Læs mere

Nyhedsbrev

Lande / Kategorier

Arkiv