Konflikten i Mellemøsten er nået til Bosnien

Krigen mellem Israel og Hamas er efterhånden ved at kunne mærkes også i Bosnien-Hercegovina. Politiske repræsentanter fra de tre primære etniske grupper udveksler uforskammetheder over hinandens holdninger til den igangværende konflikt i Mellemøsten. Lederen af en af landets minoriteter ser ud til at være den bedste til at fokusere på et budskab om fred.

Læs mere

Domstolen som kampplads

I starten af 2015 satte Den Internationale Domstol det endelige punktum i en sag om kroatiske og serbiske rivaliserende anklager om folkemord. Sagen vidner om én af de gennemgående udfordringer i regionen. På trods af at krigene i 1990’erne for længst er afsluttet, udkæmpes der stadig i dag en kamp om at cementere egen status som offer.

Læs mere

Den selektive erindring af Vukovars ofre

Den kroatiske by Vukovar er en central brik i landets erindring af fortiden og opfattes i dag som én af grundstenene for landets selvstændighed. I midten af november forsamles kroater i byen, hvor de mindes belejringen af Vukovar i 1991 samt ofrene, der mistede deres liv. Men hvilke ofre er der plads til i fortællingen om Vukovar?

Læs mere

Lande / Kategorier

Arkiv

https://www.facebook.com/search/top?q=magasinetrst

Nyhedsbrev