TURISME | Aldrig har russerne rejst så meget til udlandet som i 2011. Når året er omme, vil russiske turister have brugt 40 milliarder dollars på rejser i udlandet, forventer eksperter. Det kommer også den danske turistbranche til gavn

Efter det i mange år kun var nomenklaturaen beskåret at tage på udlandsrejser, har den russiske middelklasse nu for alvor fået råd til at lege turister. I 2011’s første halvår foretog russiske turister 60 millioner rejser til udlandet.

De mest populære destinationer er Tyrkiet, Kina, Egypten, Thailand og nabolandet Finland. Men også vesteuropæiske lande som Italien, Frankrig, Spanien og Tyskland oplever et stigende antal russiske gæster.

Også Danmark har russerne fået øjnene op for. I årets første fire måneder lagde russiske turister 26.155 overnatninger i Danmark. Det svarer til en 27 procents stigning i forhold til samme måneder sidste år. Dermed har russerne overhalet kineserne og japanerne.

De ting, som vi danskere tager for givet, er interessante og eksotiske for russerne, mener direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, Lars Thykier.

The Moscow Times 14/9

DR 1/8

Af JP
Foto: Unsplash