UDNÆVNELSE | I Rumænien har man besluttet at udnævne den tidligere rumænske EU-kommissær Leonard Orban til minister for håndtering af EU-midler efter bulgarsk forbillede. Rumænien har haft svært ved at administrere støtten fra EU.

Leonard Orban, der var kommissær for multilingualisme fra 2007-2010 skal nu sørge for at Rumænien får mest ud af de EU-midler, landet modtager bl.a. igennem strukturfonde. Rumænien har som sin bulgarske nabo haft store problemer med korruption i formidlingen af midlerne, men har samtidig også haft svært ved at udnytte støtten inden bevillingernes udløb.

Efter at Bulgarien havde succes med en særlig minister med ansvar for dette område, skal det rumænske parlament dermed stemme om Orbans intrædelse i starten af næste uge.

Novinite 13/9 

Nine O Clock 12/9

OBC (læs interview med Leonard Orban) 29/7/2010

Af KFH