Milorad Dodik under intensiveret sanktionspres

Republika Srpskas præsident Milorad Dodik oplever i øjeblikket et forstærket pres fra USA og Storbritannien. Den seneste tid har nemlig budt på en række nye sanktioner fra imod ham og hans nærmeste allierede. De kommer som reaktion på korruption og nepotisme – og ikke mindst de vedvarende trusler om at løsrive Republika Srpska fra Bosnien-Hercegovina. Det store spørgsmål er dog, om sanktionerne vil være i stand til at dæmme ind overfor Dodiks erklærede separatist-kurs, der som så mange gange tidligere stadig figurerer som et fast retorisk element i hans offentlige taler.

Læs mere

Åbne spørgsmål omsværmer Åbent Balkan 

Det regionale initiativ Åbent Balkan, som er sat i verden med det formål at styrke samarbejdet mellem landene på Vestbalkan og deres vej mod EU-medlemskab, har aldrig rigtigt fået luft under vingerne. Nu er der dog indikationer fra Montenegro og Albanien på, at det ambitiøse initiativ ikke er lagt helt i graven. Vil det kunne styrke landenes vej mod EU-medlemskab, eller er der med Åbent Bakan omvendt tale om en russisk “trojansk hest”?

Læs mere

Valg i Rusland: Oppositionsspøgelse og magtlegitimering

Russerne skal stemme om, hvem der skal være Ruslands præsident de næste seks år. Det kommer som ingen overraskelse, at Ruslands nuværende præsident Vladimir Putin stiller op. Ikke desto mindre er det kommende valg interessant, da afdøde Aleksej Navalnyj’s hustru, Julia Navalnaja, og samtlige fremtrædende oppositionsfigurer i Rusland fremsat initiativet ”Noon Against Putin”, hvori de opfordrer russerne til at møde op på søndag kl. 12 og stemme på alle andre end Putin.

Læs mere

Fangelejren i Morinj splitter Montenegro

MONTENEGRO │ Efter løfterige tilløb til anerkendelse af grusomheder begået under krigen i 1990’erne, udspiller der sig i Montenegro heftige diskussioner om, hvad der skete i fangelejren Morinj. Uoverensstemmelserne omhandler dog ikke blot fortiden, men har også tråde til landets internationale positionering – og ikke mindst dets fremtidige relation til nabolandet Kroatien.

Læs mere

Lande / Kategorier

Arkiv

https://www.facebook.com/search/top?q=magasinetrst

Nyhedsbrev