Åbne spørgsmål omsværmer Åbent Balkan 

Det regionale initiativ Åbent Balkan, som er sat i verden med det formål at styrke samarbejdet mellem landene på Vestbalkan og deres vej mod EU-medlemskab, har aldrig rigtigt fået luft under vingerne. Nu er der dog indikationer fra Montenegro og Albanien på, at det ambitiøse initiativ ikke er lagt helt i graven. Vil det kunne styrke landenes vej mod EU-medlemskab, eller er der med Åbent Bakan omvendt tale om en russisk “trojansk hest”?

Læs mere

Valg i Rusland: Oppositionsspøgelse og magtlegitimering

Russerne skal stemme om, hvem der skal være Ruslands præsident de næste seks år. Det kommer som ingen overraskelse, at Ruslands nuværende præsident Vladimir Putin stiller op. Ikke desto mindre er det kommende valg interessant, da afdøde Aleksej Navalnyj’s hustru, Julia Navalnaja, og samtlige fremtrædende oppositionsfigurer i Rusland fremsat initiativet ”Noon Against Putin”, hvori de opfordrer russerne til at møde op på søndag kl. 12 og stemme på alle andre end Putin.

Læs mere

Fangelejren i Morinj splitter Montenegro

MONTENEGRO │ Efter løfterige tilløb til anerkendelse af grusomheder begået under krigen i 1990’erne, udspiller der sig i Montenegro heftige diskussioner om, hvad der skete i fangelejren Morinj. Uoverensstemmelserne omhandler dog ikke blot fortiden, men har også tråde til landets internationale positionering – og ikke mindst dets fremtidige relation til nabolandet Kroatien.

Læs mere

Vigtigt valg i Moldova uden kritiske overtrædelser 

MOLDOVA | Efter Moldova blev et EU-kandidatland er det blevet endnu vigtigere end det nogensinde har været, at landet kan demonstrere evner og kapacitet til at gennemføre demokratiske valg, både overfor EU og for Rusland, der ufortrødent fortsætter med sine forsøg på at påvirke landets politik. Med lokalvalget i november har man bestået den første eksamen.

Læs mere

Rumænsk regeringsrotation i store udfordringer

Efter aftale om rotation blev den rumænske regeringskabale mellem de to partier PNL og PSD lagt på ny i sommer. Det betyder, at, socialdemokraterne, PSD, og premierminister Marcel Ciolacu har fået stafetten for de næste 18 måneder, hvor de skal lede landet og navigere mellem EU’s reformkrav og store offentlige udgifter.

Læs mere

Lande / Kategorier

Arkiv

https://www.facebook.com/search/top?q=magasinetrst

Nyhedsbrev