Kære læser

På Magasinet rØST er vi dybt rystede over Ruslands invasion i Ukraine.

Det er svært at sætte ord på, hvor hjerteskærende situationen er. Ikke blot militære, men også civile mål angribes. Vi frygter for de menneskelige omkostninger krigen vil få, for krigen vil være en krise for alle involverede.

Julie Arnfred Bojesen, tidligere ansvarshavende redaktør på rØST og nuværende leder af Ukrainian-Danish Youth House knytter følgende ord til situationen:

Det, der sker i Ukraine nu, er unødvendigt og umenneskeligt. Hvis vi ikke tidligere har set vigtigheden i at forstå vores østeuropæiske nabolande, håber jeg, at alle ser det nu, hvor de kæmper og lider for Europas frihed. Jeg ved hvilke unge mennesker, som skal skabe Ukraines fremtid, og nu er den revet i stykker, og de skal starte forfra på resterne af ondskabens ødelæggelse. Ukraines nationalhilsen er ”Слава Україні! Героям слава!” – ”hæder til Ukraine, hæder til heltene” – og det er først nu, jeg forstår tyngden af disse ord. Måtte deres indsats og offer aldrig blive glemt.

Vores tanker går til det ukrainske folk.

Vi håber derfor at du vil være med til at hjælpe Ukraine ved at donere til Røde Kors, eller en af de andre organisationer, som hjælper det ukrainske folk. Ved at donere kan du hjælpe med at skaffe nødhjælp til de berørte områder.

Du kan donere her