DEBATMØDE | I samarbejde med Café Gorki arrangerer Magasinet rØST oplæg og debat om Ukraine. Mød Hanne Severinsen, Maya Zakhovaiko og rØSTs egen Peter Zacho Søgaard.

Midt imellem Øst- og Vesteuropa har Ukraine altid udgjort en grænsezone imellem kontinentets store magters interesser. Området, som i dag udgør det selvstændige Ukraine (hvis navn er afledt af ”krajina” som er et slavisk ord for grænse) har skiftet hænder imellem polakker, litauere, russere, habsburgere, mongoler og mange andre utallige gange igennem historien. Selv svenskerne måtte indse at Ukraine var den yderste grænse og begyndelsen til enden for imperiet, da de tabte slaget ved Poltava øst for Kijev i 1709.

I 2004 blev Ukraine atter et brændpunkt imellem øst og vest, da den Orange revolution åbnede op for spørgsmålet om landets tilhørsforhold til Rusland, hvilket har været aktuelt lige siden.

I anledningen af at Magasinet rØST har udgivet sin 5. temaudgivelse denne gang om Ukraine, inviterer vi (bedre sent end aldrig) til foredrag og debat om Ukraines fortid, nutid og fremtid på det østeuropæiske ølsted Café Gorki i Nansensgade 24, København. Vores værter og Ukraine-kendere vil være:

Hanne Severinsen
Projektleder for den danske Helsinki Komité, tidligere Ukraine-rapporteur for Europa-rådet.

Maya Zakhovaiko
Ukrainsk politisk journalist akkrediteret i Radaen, det ukrainske parlament for bl.a. Ukrinform og Ukrainskaja Pravda.

Peter Zacho Søgaard
Øst-redaktør og ukraine-ekspert for Magasinet rØST. Ukraine-kommentator for bl.a. Deadline, TV 2 News og Radio 24syv.

Arrangementet finder sted tirsdag d. 27. januar på Cafe Gorki. Vi begynder kl. 17 og der er gratis entre.

OBS: Hele eller dele af arrangementet vil foregå på engelsk.

FB event her

Af Magasinet rØST