TURISME | Antallet af udenlandske besøgende turister i 2012 er det højeste nogensinde i Kroatien. Det er godt nyt for landets stagnerede økonomi.

Kroatiens dage som hemmeligt strandferie-mål er for længst forbi. Baseret på opgørelser fra landets turistministerium, har næsten 10 millioner udenlandske turister besøgt Kroatien i løbet af de første otte måneder af 2012, heraf langt hovedparten i højsæsonen i juli og august.

Antallet af turister er dermed steget med over fire pct. i forhold til sidste år, og det glæder landets turistminister, Vejko Ostojic, hvis erklærede mål er en stigning i turistindtægter på mellem tre og fem pct. om året.

Turisme er Kroatiens største industri, og sommerens indtægter varmer i den kroatiske statskasse, da landet er blevet hårdt ramt af den internationale finanskrise. Ifølge Vejko Ostojic er målet, at turistindustrien skal indbringe landet over 7 mia. euros inden for de nærmeste år.

Hovedparten af turisterne kommer fra Tyskland, Slovenien og Østrig, men også danskerne har fået øjnene op for landets smukke adriaterhavskyster. Ifølge Visit Croatia er antallet af danske overnattende gæster steget med 27 pct. i forhold til sidste år, baseret på årets første fem måneder.

Balkan Insight 13/9

Af AHB