RELIGION | En ny undersøgelse udført af Pew Research Center med 38.000 deltagere i 39 lande beskriver de østeuropæiske muslimer som de mest moderate. Særligt Albanien har et afslappet forhold til Islam.

Sammenlignet med andre regioner i verden er Østeuropæiske muslimer mindre religiøst aktive og går mindre i moské. Mindre end hver tredje muslim i Bosnien-Hercegovina går i moské hver uge. Kun 15 pct af Albaniens muslimer betragter religion som en central del af deres liv. Kulturelle aspekter som fejring af helligdage er dog stadig centralt for regionens muslimer, viser undersøgelsen.

Østeuropas muslimer fortrinsvis i Albanien, Tyrkiet, Bosnien-Hercegovina, Kosovo, Aserbajdsjan, Rusland (Tatarstan, Dagestan, Tjetjenien m.fl) og Sandzak (et område over Serbien og Montenegros grænser).

Pew Research Center

Balkan Insight 17/8 

Af KFH