LØSLADELSE | Præsident Aleksander Lukasjenkos vigtigste modkandidat i præsidentvalget i 2010, Andrej Sannikau, er netop blevet løsladt. Han blev arresteret på valgaftenen for halvandet år siden.

Sannikau forlod i 1996 sin post som viceudenigsminister for at starte bevægelsen Charter 97. At han nu lørdag den 14. april er blevet løsladt og har modtaget en undskyldning, er angiveligt en reaktion fra Hviderusland på EU’s sanktioner. Sannikaus kampagnechef Zmitser Bandarenka blev ligeledes løsladt den følgende dag.

Sannikau og Bandarenka blev begge anholdt under en fredelig demonstration efter præsidentvalget 2010, og blev idømt 15 års fængsel. Amnesty International har betegnet dem som samvittighedsfanger. I 2008 startede Sinnakau bevægelsen European Belarus, der arbejder for hviderussisk EU-medlemskab.

Læs også: Dramatisk udvikling imellem EU og Hviderusland

Radio Free Europe 15/4

Eastbook.eu 15/4