VALG | I den russisk-anerkendte georgiske udbryderrepublik Sydossetien har man igen afholdt præsidentvalg i går (25/3), efter at valget i november 2011 blev annulleret. Der er fortsat ingen klar vinder.

Det var oppositionskandidaten Alla Dzhiojeva, der blev Sydossetiens og hele Kaukasus’ første kvindelige præsident 29. november sidste år. Højesteret har dog siden afvist hendes sejr over den Kreml-støttede favorit Antonij Bibilov og valget er nu blevet afholdt igen.

Den tidligere KGB-chef Leonid Tibilov vandt i går den største opbakning og fik ifølge myndighederne 42 pct af stemmerne, imens menneskerettighedsforkæmperen David Sanakojev kom ud som nummer to med 25 pct.

Da ingen kandidat fik mere end 50 pct af stemmerne, skal de to kandidater ud i anden valgrunde.

Radio Voice of Russia 26/3

Radio FreevEurope 26/3

Læs også: Første kvindelige præsident i Kaukasus

Læs også: Præsidentkandidater i Sydossetien skal ud i anden valgrunde

Af KFH