STREJKE | De estiske lærere og pædagoger begyndte onsdag d. 7. marts en tre dage lang strejke, efter lønforhandlingerne brød sammen om aftenen den 6. marts.

Lærerne kræver en 20% lønstigning for året 2012, mens uddannelsesminister Jaak Aaviksoo kun ville love dem en stigning på 15% fra 2013. Dette betød at der i Tallinn onsdag var 64 skoler og 59 børnehaver, der indstillede arbejdet og Lærernes Union udtaler, at der over hele landet gik mere end 16.000 lærere og pædagoger på strejke.

Lærernes situation i Estland er særlig slem, for med en normalløn på 600 euro om måneden har de en hårdt presset økonomi. Deres arbejde anses på en gang for at være berigende, men ligger alligevel langt nede på rangstigen over ønskede professioner. Bedre bliver det ikke af, at flere lærere i forvejen ikke kan få timer nok på skolerne og derfor må arbejde på 2-3 skoler eller for eksempel tage ekstra arbejde i sommerferierne som turistguider.

ERR News, 7/3

ERR News, 8/3

Af LWP