MENINGSMÅLING | I en måling foretaget af Kyiv International Institute of Sociology ønsker ukrainerne at deltage i politiske demonstrationer mere end nogen sinde før. Dette vil give Janukovitj problemer til parlamentsvalget i oktober, vurderer Kyiv Post.

Næsten 60 procent af de adspurgte mener, at antallet af protester relateret til politik og økonomi vil øges i 2012, hvilket er 40 procent flere end op til den Orange Revolution i 2004/2005 samt ved parlamentsvalget i 2007. Mindre end 10 procent tror, antallet af protester vil falde.

Avisen Kyiv Post vurderer, at præsident Viktor Janukovitj, der allerede er politisk presset, vil opleve et vågnende ukrainsk folk, der inspireret af demonstrationerne i Rusland vil give deres mening til kende ved at gå på gaden.

Kyiv Post 16/2

Kyiv Post 16/2

Af KFH