KONFLIKT | En række demonstrationer arrangeret af oppositionsbevægelse Vetëvendosje (Selvbestemmelse), endte lørdag eftermiddag i voldelige sammenstød med politistyrker. Der meldes om flere sårede og mange anholdte.

Den største demonstration fandt sted uden for byen Merdare, der ligger på grænsen til Serbien. Demonstrations formål var at blokere for import af varer fra Serbien. Den aktivistiske og nationalistiske kosovo-albanske bevægelse Vetëvendosje, der stod bag demonstrationerne, ønsker at stoppe al samhandel med Serbien, indtil landet anerkender Kosovos ret til selvstændighed.

Kosovo-albanske politistyrker mødte talstærkt op og måtte tage tåregas og vandkanoner for at opløse demonstrationerne. 10 politibetjente er meldt sårede og mindst 18 demonstranter er blevet arresterede. Blandt de arresterede er ifølge KosovaPress Vetëvendosjes leder Albin Kurti.

Planerne om at blokere grænsen for serbiske varer er blevet fordømt af både Kosovos præsident Atifete Jahjaga og premierminister Hashim Thaci.

Balkan Insight 14/1

B92 14/1

Af AHB