NOBEL | Hvideruslands nabolande gør nu omverdenen opmærksom på en af landets mest prominente politiske fanger. Slovakiets statsminister Iveta Radicová har nomineret den fængslede Ales Bialiatski til Nobels fredspris og hun bakkes op af parlamentsmedlemmer fra både Ukraine og Polen, der stillede samme forslag i forrige måned.

Ales Bialiatski fik d. 24 nov. en 4½ år lang dom for skatteunddragelse i Hviderusland, men reelt er han fængslet pga. sit arbejde som leder af menneskerettighedsgruppen Viasna.

Hans organisation har hjulpet fængslede oppositionspolitikere med at betale for forsvarsadvokater og har vakt international opmærksomhed om situationen i Hviderusland, og dette arbejde ønsker præsident Lukasjenkas regimet stoppet.

CIWR (Civil Initiative “We Remember”

Radio Free Europe, RFERL, 11/2

Læs også: Politikens prismodtager idømt 4 1/2 års fængsel

Af PZS