POLITIK | Fem oppositionspartier mødtes i Baku for at formalisere en politisk alliance under navnet ”Modstandsbevægelse for et demokratisk samfund”. Ingen af partierne er nu i parlamentet, der domineres udelukkende af præsident Ilham Alijevs ”Nye aserbajdsjanske parti”.

Den nye alliance har bl.a. til formål at ændre valgloven, så der kan afholdes demokratiske valg i landet, bekæmpe korruption og løse konflikten i regionen Nagorno Karabakh. Alliancen spås dog en svær fremtid, da en lignende alliance med flere af de samme partier i 2010 ikke lykkedes at få et eneste mandat i parlamentet.

Alliancen består af Folkefronten, Aidinlar (lykkedes i 1995 og 2000 at opnå parlamentarisk repræsentation), Partiet Åbent Samfund, Liberaldemokraterne og Azadliq. Alliancen blev officiel 12. januar.

Radio Free Europe 13/1

Af KFH