REGERINGSDANNELSE | Letlands nye tre-parti koalitionsregering blev tirsdag (25/10) godkendt af det lettiske parlament, Saeima. Den nye centrum-højre regering med premierminister Valdis Dombrovskis i spidsen kan derfor forsætte arbejdet med konsolideringen af statsbudgettet.

57 for mod 38 stemmer imod gav flertal til den nye regering, hvor 5 parlamentsmedlemmer afstod fra at stemme. Alle parlamentsmedlemmer fra de tre regeringsbærende partier – Unity, Zatlers Reform Party og National Alliance – stemte for den nye regering, som består af 13 ministre.

De 38 stemmer imod den nye regering kom som ventet fra det pro-russiske centrum-venstre parti Harmony Centre, som under regeringsforhandlingerne flere gange blev bejlet til som regeringspartner. Partiet blev som bekendt ikke en del af den nye regering, hvilket har skabt stor utilfredshed blandt deres parlamentsmedlemmer og de 28 pct. at vælgerne, som har stemt på partiet.

Regeringen første og største udfordringer bliver finansloven for 2012, hvor der skal budgetteres med besparelser for at overholde låneaftalerne med IMF/EU.

Det nye parlament påbegyndte sit arbejde den 17. oktober.

 

Se oversigt over den nye regering: Latviansonline.com

Læs også Kasper Boutrup Christensens analyse: Besværlige regeringsforhandlinger i Letland

Af Kasper Boutrup Christensen