AMBITIØST | Polsk film har bevæget sig siden Kieslowski og Wajda, og det anerkender Cinemateket ved at vise ny polsk film i hele oktober. I dag og de følgende to dage (6.-8. oktober) introduceres fire af filmene af hhv. deres instruktører og en filmhistoriker fra Polen.

Instruktørerne Krzysztof Krauze og Joanna Kos-Krauze har sammen og hver for sig bl.a. stået bag Plac Zbawiciela (Frelserens Plads), Mój Nikifor (Min Nikifor) og Dlug(Gælden). Den sidste regnes for én af de vigtigste postsovjetiske film polske film. De to instruktører vil introducere de nævnte film den 6., 7., og 8. oktober.

Filmhistorikeren Smarzowski Wojciech vil på sin side introducere Dom zly (The Dark House, eng.) lørdag den 8. oktober.

I alt spilles ni forskellige polske film af flere omgange på Cinemateket den 6., 7., 8., 9., 11., 12., 13., 15. 19., 20., 21. og 29. oktober.

Det drejer sig foruden de fire ovenstående om Rysa (Scratch, eng.), Wszystko, co kocham (Alt, jeg elsker), Cztery noce z Anna (Fire nætter med Anna), Las (Skoven) ogZero.

Se hele programmet og læs beskrivelser af filmene på Cinematekets hjemmeside

Af MBL