DEMONSTRATION | Flere steder i Tyrkiet opstod der i går (27/6) store demonstrationer. På Taksim-pladsen i Istanbul og i den kurdiskdominerede øst-tyrkiske storby Diyabakir endte det med voldsomme sammenstød med politiet.

Årsagen til vreden var, at en domstol i Diyabakir nægtede at løslade fire kurdiske nyvalgte parlamentsmedlemmer fra det nydannede pro-kurdiske parti ”Blok for Arbejde, Demokrati og Frihed”. Ifølge den tyrkiske forfatning har folkevalgte politikere immunitet, og derfor har de fire politikere krav på løsladelse. Polititet benyttede tåregas og vandkanoner og omkring 20 demonstranter blev varetægtsfængslet.

I dag (28/6) blev det nyvalgte tyrkiske parlament officielt indviet. Dette skete på trods de arresterede parlamentmedlemmers fravær. Flere partifæller boykottede ceremonien i sympati.

Bianet 27/6

Hürriyet Daily News 28/6

Af KFH