LOKALVALG | I dag, søndag den 5. juni, går Moldovas befolkning til stemmeurnerne for at vælge nye repræsentanter til de lokale regeringer.

Lokalvalget i Moldova afvikles midt i en længerevarende politisk krise i landet, hvor politisk dødevande har forhindret parlamentet i at udpege en ny præsident.

Moldova har været uden officielt statsoverhoved siden september 2009, hvor landet største parti, Kommunistpartiet, mistede sit flertal i parlamentet. Partiet har siden blokeret for indsættelsen af en ny præsident ved at boykotte den politiske proces.

Et parlamentsvalg i november sidste år styrkede koalitionen Alliancen for Europæisk Integration, der dog stadig mangler to mandater for at kunne udpege en præsident.

Ved dagens lokalvalg er 898 borgmesterposter og 11.740 pladser i kommunale bestyrelser på valg i 35 valgkredse i landet. Resultatet af valget i en valgkreds er gyldigt, hvis mere end 25 pct. af de stemmeberettigede har afgivet deres stemme.

Klokken 18.30 var den officielle valgdeltagelse for hele landet på 45 pct. Valgstederne lukker kl. 21 søndag aften. Lokalvalgets anden runde afholdes den 19. juni.

 

Alegeri.md 5/6

Læs også: Politisk dødevand fortsætter efter parlamentsvalg i Moldova

Af AHB