TOPMØDE | I går og i dag (27/5-28/5) afholdtes det 17. topmøde for Øst- og Centraleuropæiske lande i Warszawa. Mødet blev i år boykottet af Serbien, Rumænien og Slovakiet. I mødet deltog til gengæld USA’s præsident Barack Obama.

Demokratisk forandring er mødets tema. Polens præsident, Bronislaw Komorowski, der er mødets vært, forklarede under mødets åbning, at denne del af Europa har rejst en besværlig vej imod frihed og demokrati og understregede, at dette ikke ville have været muligt uden den Europæiske Union.

”Et forenet Europa er nødt til at fortsætte disse traditioner og må ikke falde tilbage i passiv eksistens – i isolation,” forklarede han ifølge Polskie Radio.

Serbien, Rumænien og Slovakiet deltog ikke i mødet, da de ikke kunne støtte Kosovos deltagelse på lige fod med dem selv. Ingen af de tre lande anerkender Kosovos selvstændighed.

Polskie Radio 27/5

Euractiv 25/5

Af KFH