STATSMÆND | Solidarnosc-bevægelsens oprindelige leder og Polens senere præsident Lech Walesa sagde her til morgen, at han ikke vil mødes med den amerikanske præsident Barack Obama, som ankommer til Polen i dag, fordi han har for travlt.

“Det passer mig ikke,” sagde han og forklarede, at han har ”en meget stram tidsplan” og at ”hans kalender er helt fyldt ud.” Walesas assistent har uddybet overfor Associated Press, at Walesa ikke vil mødes med Obama, fordi han allerede havde planlagt at komme til en bibelfestival i Italien og han glædede sig meget til at mødes med de unge mennesker der.

En anden politiker, som har taget imod invitationen til præsidentpaladset i anledning af besøget, er Jaroslaw Kaczynski, lederen af det konservative oppositionsparti “Lov og Retfærdighed”.

Han havde ellers tidligere sagt, at han ikke ville betræde præsidentpaladset, så længe Bronisław Komorowski var præsident.

“Jeg gør det for Polens skyld”, forklarede han.

Polskie Radio, 27/5

MSNBC, 27/5

http://www.msnbc.msn.com/id/43191346

Af BHA