VALG | I dag (22/5) er der parlamentsvalg på Cypern. Der er udsigt til at det bliver tæt løb imellem de to største partier, det kommunistisk funderede Akel og det konservative Disy. Det nordlige Cypern deltager ikke i valget.

Omkring 530.000 stemmeberettigede, fordelt på 1.203 valgstationer rundt om i landet, vil i løbet af dagen afgøre hvem af de to partier, der får mulighed for at sætte sig på flertallet i repræsentanternes hus i Nicosia. Desuden findes 17 valgstationer i Storbritannien.

De store spørgsmål under valgkampen har været den skrøbelige økonomi, der er afhængig af det bankerottruede Grækenland samt genforeningsspørgsmålet, men ifølge BBC har politikerne holdt sig mere til personsager end politik.

Resultatet af valget skulle være tilgængeligt allerede ved 23-tiden i aften.

BBC 22/5

Cyprus Mail 22/5

Af KFH