VALG | Søndagens lokalvalg i Albanien (8/5) forløb ifølge officielle kilder generelt roligt, og der er således kun rapporteret om mindre episoder ved de i alt 4.865 valgsteders spredt ud over hele landet.

Da valgstederne lukkede klokken 19 var der endnu var kø ved flere valgsteder, og det skønnes derfor, at valgdeltagelsen er større end det foreløbige estimat på 50,9 procent.

Ifølge landets to største partier har de hver især vundet valget i Tirana og dermed den eftertragtede plads som borgmester i hovedstaden. Begge partiers exit polls betragtes dog generelt som upålidelige og deres offentliggørelse som politisk motiverede.

De foreløbige resultater af valget forventes ikke ude før tirsdag, mens de officielle resultater først vil blive annonceret en måned efter valget.

Balkan Insight 8/5

Balkan Insight 9/5

Af AHP