KORRUPTION | Det rumænske medlem af Europa-Parlamentet Adrian Severin, forlod mandag sit parti PSD, efter en engelsk avis sidste uge havde rettet korruptionsanklager mod ham og to andre MEP’er. Han bliver dog foreløbigt siddende i Parlamentet.

Adrian Severin, der er tidligere Udenrigsminister i Rumænien, forlod først sit parti, det rumænske Socialdemokrati, PSD, efter intenst internt pres og trusler om eksklusion.

Anklagerne mod de tre MEP’er blev første gang bragt i den engelske avis The Sunday Times den 20. marts. Her kunne avisen dokumentere MEP’ernes villighed til at støtte bestemte lovforslag mod kontant betaling fra en påstået lobbyist-organisation.

De to andre anklagede medlemmer af Europa-Parlamentet, den ene fra Slovakiet og den anden fra Østrig, trådte straks tilbage som MEP’er efter anklagerne var kommet frem.

Adrian Severin har siden nægtet både at forlade sit parti og at træde tilbage som medlem af Europa-Parlamentet. Mandag blev det interne pres dog for stort for Severin og han måtte træde ud af partiet PSD, hvorefter han blev ekskluderet fra den socialdemokratiske gruppe i Europa-Parlamentet.

Adrian Severin har igennem hele forløbet fastholdt, at han intet ulovligt har gjort. På trods af mange opfordringer og eksklusionen fra sin gruppe i EP, nægter Severin fortsat at træde tilbage som medlem af Europa-Parlamentet.

Balkan Insight 29/3

Romania Insider 29/3

 

Af AHB