VALG | I går afholdtes valg i 13 russiske regioner. Der blev rapporteret om mere vold end under sidste års regionalvalg, men valgdeltagelsen steg. Særligt den meget yderlige Tjukotka-region nød et højt stemmetal på omkring 70 pct.

De to mest nævneværdige udfald af gårdagens valg var de mange beskyldninger om valgfusk, samt den høje valgdeltagelse. The Moscow Times beretter, at årsagen blandt andet var afholdelsen af en stor valgkoncert med deltagelse af Dima Bilan, der vandt Eurovision for Rusland. Kandidaterne købte stemmer med gratis valgkoncertbilletter.

Den eneste tilstedeværende uafhængige valgobservatørorganisation, Golos, rapporterede om uregelmæssigheder, da flere stemte mere end én gang. Vold er rapporteret fra Kaliningrad og Dagestan. I sidst nævnte blev politikeren Alibulat Gasenov skudt i selskab med sin bror.

Forenet Rusland ventes at blive den store vinder af valget, der afholdtes i regionerne Kursk, Kirov, Orenburg, Tambov, Kaliningrad, Nisjnij Novgorod, Tver, Khantij-Mansijsk, Dagestan, Adijgeja, Komi og som nævnt Tjukotka.

Moscow Times 14/3

Af KFH