POLITISK KRISE | Slagsmål i parlamentet, politianmeldelse og varsling om nye, omfattende demonstrationer. Den langvarige politiske krise i Albanien fortsætter.

En anspændt plenarforsamling ledte torsdag den 10. februar til slagsmål mellem to medlemmer af det albanske parlament. De to partier brugte sessionen til at anklage hinanden for dødsfaldene ved demonstrationerne den 21. januar, men sessionen måtte afbrydes da beskyldningerne førte til et slagsmål mellem MP Edi Paloka fra regeringspartiet DP og Armando Prenga fra oppositionspartiet SP.

Efterfølgende valgte SP at forlade parlamentet, som i øvrigt var det første partiet deltog i siden demonstrationerne den 21. januar 2011.

Siden har de to partier valgt at melde hinanden til politiet. Regeringspartiet DP anklager Armando Prenga fra SP for slagsmålet alt imens SP har valgt at rette sine anklager mod forsvarsminister Arben Imami fra DP, som oppositionspartiet anklager for at true flere parlamentsmedlemmer på livet.

Leder af SP Edi Rama brugte herudover anledningen til at indkalde til endnu en national demonstration imod regeringen. Denne vil finde sted den 18. februar.

 

Gazeta shqiptare (trykt avis) 11. februar 2011

Panorama (trykt avis) 11. februar 2011

Af AHP