PROTEST | Serbiens oppositionspartier samlede lørdag (5/2) omkring 55.000 deltagere i en demonstration imod regeringen. Demonstrationen forløb roligt til trods for meldinger om deltagelse af over tusind hooligans.

Det nationalkonservative oppositionsparti SNS ledet af tidligere præsidentkandidat Tomislav Nikolic. SNS og demonstranterne krævede at regeringen udskriver valg inden for to måneder. Ellers fortsættes demonstrationerne.

Regeringens økonomiske politik var blandt andet fokus for demonstranternes kritik, men repræsentanter fra regeringen og det liberale parti LDP forstår ikke kritikken. De mener, at SNS selv er medskyldig i den nuværende situation ved at bakke op om regeringens reformer.

Analyser viser desuden, at SNS’ motiv for demonstrationen er, at få en førende position blandt de øvrige oppositionspartier.

B92 6/2

Balkan Insight 5/2

Af KFH