POLITIK | Den slovenske ordfører for Makedoniens optagelsesproces i Europa-Parlamentets udenrigsudvalg Zoran Thaler og andre europaparlamentarikere kritiserer Makedoniens socialdemokratiske opposition for at bremse landets proces imod medlemskab.

Socialdemokraterne NSDP har siden 29. januar boykottet det makedonske parlament i protest imod regeringen. Baggrunden er at landets største TV-station A1 samt tre store aviser har beskyldt regeringen for at stå bag en domsafsigelse, der fastfryser deres bank-konti og dermed truer landets pressefrihed.

Doris Pack er tysk Europaparlamentariker og tidligere formand for EP’s delegation i bl.a. Makedonien og udtaler til det makedonske informationscenter MIC:

”Der er ingen krænkelse af pressefriheden fra regeringens side. Det er en sædvanlig juridisk procedure mod ejeren af en tv-kanal og en masse andre virksomheder i Makedonien på grund af formodede skattesvig, der involverer millioner af euro – og det i et land, hvor enhver Euro er nødvendig!” siger hun.

”Derfor appellerer jeg til mine socialdemokratiske kolleger til at genoverveje deres protester på gaden og vende tilbage til parlamentet”.

MIC 3/2

Balkan Insight 3/2

EurActiv 31/1

Balkan insight 28/1

Af KFH