KRISE | Premierminister Sali Berisha og oppositionsleder Edi Rama har hen over weekenden beskyldt hinanden for mordene, på trods af det internationale samfund har opfordret de to ledere til det modsatte.

Weekenden er forløbet uden demonstrationer og vold, men situationen er stadig anspændt efter, at en demonstration mod regeringen i fredags førte til, at tre demonstranter mistede livet i sammenstød med politiet.

Rama opfordrede i en tale sent fredag aften til anholdelsen af såvel Sali Berisha som indenrigsminister Lulzim Basha. Premierminister Berisha anklagede demonstranterne for mordene, som ifølge premierministeren er sket med våben, som ikke anvendes af politiet.

Som følge af de tre dødsfald har albanske anklagere beordret anholdelsen af seks højt placerede officere, anklaget for mord og magtmisbrug. Ifølge officielle kilder har politiet dog endnu ikke anholdt de seks officerer.   

Konsekvenserne af de voldelige sammenstød fredag lyder på udover tre døde, på over 100 sårede og 113 anholdte demonstranter.

Balkan Insight 22/1

Balkan Insight 22/1

Af AHP