PROTEST | Makedonien oplever i øjeblikket stor uro på grund af kontroversielle prissætninger på tobak. Tobaksbønderne har demonstreret siden begyndelsen af januar og varsler nu om at gribe til civil ulydighed.

Det er det konservative regeringsparti VMRO-DPMNE, der står bag prisfikseringerne og det socialdemokratiske oppositionsparti SDSM overvejer at støtte demonstranternes krav.

”Vi fortsætter vores protester og vejblokader i morgen, fredag, og vi vil også tage til mere radikale midler. Vi trækker ikke vores krav om højere købspriser,” udtalte lederen af protesterne Kire Nedelkovski i går ifølge det makedonske informationscenter MIC.

Det er særligt tobaksbønnerne omkring Bitola og Prilep, der er utilfredse med parlamentets beslutning om købspriser. Bønder inden for andre landbrugsprodukter som ris og druer overvejer at slutte sig til demonstrationerne, da de ligeledes mener, at forholdene i landbruget er blevet forværret.

MIC 20/1

Balkan Insight 20/1

Af KFH