SKANDALE | Den albanske opposition forstærker deres krav om regeringens afgang ovenpå den seneste korruptionsskandale i Albanien.

Albaniens økonomi- og vicepremiereminister, Ilir Meta, meddelte fredag eftermiddag på en pressekonference, at han træder tilbage som minister i Sali Berishas regering.

Beslutningen kom efter albanske medier i denne uge har fremlagt beviser for, at Meta og hans forgænger som økonomiminister, Dritan Prifti, har været indblandet i en korruptionssag omkring salget af et vandkraftværk. Ilir Meta, der tildligere har været både Albaniens premiereminister og udenrigsminister, nægter sig skyldig, men har altså alligevel valgt at trække sig som minister.

Edi Rama, lederen af Albaniens største oppositionsparti, Socialistpartiet, der siden valget i juni 2009 har boykottet beslutningsprocessen i parlamentet, kræver regeringens afgang, og har indkaldt til storstrejke i hele landet den 21. januar. Premiereminister Sali Berisha har beskyldt Edi Rama for at have fabrikeret korruptionsbeviserne, og afviser at regeringen vil gå af.

Balkan Insight 14/1

Balkan Insight 14/1

Af AHB