SAMARBEJDE | Den danske forsvarsminister var mandag i Beograd for at overvære underskrivelsen af en bilateral militær samarbejdsaftale mellem de to lande.

Samarbejdsaftalen indebærer både økonomisk og teknisk bistand til det serbiske forsvarsministerium, specielt hvad angår uddannelsen og træning. Dansk militærpersonel vil blandt andet videregive deres erfaringer fra fredsbevarende missioner og bidrage til fornyelsen af det serbiske luftvåben.

Den danske forsvarsminister Gitte Lillelund Bech, der er den første danske forsvarsminister på officielt besøg i Serbien siden den jugoslaviske borgerkrig i begyndelsen af 1990erne, sagde efterfølgende at det danske og serbiske forsvarsministerier allerede nu har et godt samarbejde, men at der er plads til forbedringer. Hun udtrykte samtidig støtte til Serbiens ønske om at blive optaget i EU.

B 92 10/1

Af AHB