GRÆNSER | En rapport viser, at Bulgarien og Rumænien ikke vil blive optaget i EU’s Schengen-samarbejde om åbne grænser allerede i marts, som ventet. Landene mangler stadig at opfylde tekniske krav, lyder det fra anonyme diplomater.

I torsdags røbede EU-formandslandet Ungarns indenrigsminister Sándor Pintér, at Bulgarien og Rumæniens medlemskab af Schengen vil blive udskudt. Meddelelsen blev dog trukket tilbage samme dag. Siden har anonyme diplomater ifølge AFP bekræftet ministerens meddelelse.

Der henvises til en rapport, hvor det fremgår, at ikke kun Frankrig og Tyskland, der er imod Schengen udvidelsen. Et flertal af EU’s regeringer ønsker optagelsen af Rumænien og Bulgarien udsat. Der bliver henvist til Bulgariens håndtering af grænsen til Tyrkiet som årsag.

Den endelige beslutning om de to landes optagelse offentliggøres 24. februar.

Novinite 7/1

EurActiv 6/1

Af KFH