POLITIK | Efter tre måneders forhandlinger siden valget i Bosnien-Hercegovina, har den serbiskdominerede del af landet, Republika Srpska, i dag fået ny regering. Regeringen skal ledes af Aleksandar Dzombic fra partiet SNSD.

”Vi tror 2011 bliver året for reformer og økonomisk stabilisering,” udtalte Dzombic da den nye regering blev annonceret, skriver Balkan Insight. Aleksander Dzombic er tidligere finansminister i Milorad Dodiks regering og han understreger behovet for økonomiske reformer.

”Vi er klar over, at tiden foran os er også tid til upopulære indgreb,” sagde Dzombic. Den nye regering blev valgt med et flertal på 46 stemmer imod 30.

Bosnien-Hercegovina har, siden krigen i landet blev afsluttet af Dayton-aftalen, været delt administrativt i to autonome enheder bestående af den hovedsagligt muslimsk-kroatiske Føderationen og det serbiskdominerede Repulika Srpska.

Balkan Insight 30/12

Af KFH