POLITIK | I forbindelse med afstemningen om det fjerde mistillidsvotum i år, kastede en mand sig ud fra parlamentsalens balkon i protest imod regeringens besparelser. Til trods for den voksende utilfredshed lykkedes det for Emil Bocs regering at bevare magten.

Den 40-årige Adiran Subaru kom slemt til skade, men er uden for livsfare efter springet i torsdags (23/12). Protesten var rettet imod besparelserne på handicapområdet, der vil ramme hans egne børn.

Efterfølgende blev mødet ophævet i to timer, hvorefter oppositionen udeblev fra afstemningen om deres eget mistillidsvotum, der således ikke blev vedtaget. Det gjorde til gengæld en upopulær lov om offentlige lønninger.

Tidligere samme dag blev også landets finanslov for 2011 vedtaget. Denne indeholder ligeledes store offentlige besparelser, hvilket Rumænien er blevet påkrævet for at kunne modtage et milliardlån fra IMF.

Balkan Insight 24/12

Balkan insight 23/12

Romania Insider 23/12

Af KFH