KORRUPTION | Kroatiens tidligere premierminister Ivo Sanader forhørtes i dag i Østrig. Han arresteredes 10. december efter anklager om hvidvaskning af penge.

Efterforskning viser, at den tidligere premierminister har forsøgt at hvidvaske penge i banken Hypo i Tyrol. Den 10. december besluttede det kroatiske parlament at ophæve Sanaders retsmæssige immunitet, men han nåede at forlade landet inden der blev udstedt en arrestordre. Han blev anholdt i Østrig senere samme dag.

Regeringen i Zagreb beskyldes for at føre retssager imod tidligere ministre for at bevise over for EU, landet er i stand til at håndtere korruption, men det afvises af den kroatiske justitsminister.

”Jeg tror ikke, at Kroatien bliver opfattet som et land, der fører politisk motiverede retsprocesser “, sagde den kroatiske justitsminister Drazen Bosnjakovic på et pressemøde.

Ifølge det kroatiske justitsministerium er der endnu ikke kommet oplysninger om forhøret i dag, men et officielt forhør ventes afholdt den 27. december. Ivo Sanader er varetægtsfængslet i Salzburg.

Daily.tportal.hr 22/12

Balkan Insight 17/22

Af KFH