UDVIDELSE | I fredags godkendtes Montenegro som kandidat til EU-medlemskab, da EU’s regeringschefer mødtes i Bruxelles. Montenegro er dermed det femte kandidatland efter Tyrkiet, Kroatien, Makedonien og Island.

Montenegros kandidatstatus er kraftigt signal til de øvrige lande på Balkan om, at EU-perspektivet er en realitet og at det kan opnås ved at indføre de nødvendige reformer.

”Jeg glæder mig over dagens afgørelse fra Det Europæiske Råd besluttet at indrømme Montenegro status som kandidatland,” siger EU’s udvidelseskommissær Stefan Füle i en pressemeddelelse.

”Vi håber, at dagens afgørelse vil sætte nyt skub i landets EU-relaterede reformer, især med hensyn til de centrale prioriteringer Kommissionen har udpeget, der skal forberede landet til at indlede optagelsesforhandlingerne med EU,” siger han.

Kommissionens presseservice 17/12

WAZ.euobserver 17/12

EUbusiness 17/12

Af KFH