VALG I KOSOVO | Uregelmæssigheder ved søndagens parlamentsvalg i Kosovo får valgpanel til at anmode om en annullering af afstemning ved 21 valgsteder fordelt over fem kommuner i landet.

Et valgpanel har torsdag aften anmodet den centrale valgkommission i Kosovo om at annullere afstemningen i 21 valgsteder i fem kommuner i Kosovo. Baggrunden er klager om uregelmæssigheder ved afstemningsprocessen ved valget den 12. december 2010 der ifølge valgpanelet betyder, at stemmeafgivningen ved disse valgcentre ikke kan betragtes som gyldige.

Klager over afgørelsen kan blive sendt til Højesteret, som tager den endelige beslutning.

Uregelmæssighederne har fået oppositionspartiet LDK til at kræve genvalg over hele Kosovo. LDK fik ved valget fik 23,6 procent og tabte dermed valget til premierminister Hashim Thaci’s og hans parti PDK som med 33,5 procent af stemmerne satte sig på magten i Kosovo.

Albanian Daily News 17/12

Af AHP