HANDEL | Ruslands vej ind i verdenshandelsorganisationen WTO er nu banet, efter at EU og Rusland i dag blev enige at gøre noget ved de sidste uoverensstemmelser.

I to årtier har Rusland søgt om at komme med i verdenshandelsorganisationen. I 2011 kan det lykkes.

Det blev klart i forbindelse med topmødet mellem EU og Rusland i dag, som formanden for Kommissionen, José Manuel Barroso, kaldte for “et gennembrud for Ruslands intrædelse i WTO”. Allerede for et par uger siden opgav USA dets modstand mod russisk medlemsskab (se tidligere rØST-artikel).

Dermed kan polsk kød igen være på vej til kølediskene i Rusland. For nogle år siden havde Rusland ellers stoppet for importen, angiveligt af hygiejniske grunde, men tydeligvis også for at lægge pres på den polske ledelse.

Også andre emner blev vendt på topmødet, blandt andet det gamle russiske ønske om visumfrihed. Her var EU dog ikke parat til at åbne døren.

Süddeutsche Zeitung, 7/12

Magasinet rØST, 27/6

Af JP