NEDBØR | Efter flere ugers kraftigt regnfald er flere floder oversvømmet i Albanien og mere end 15.000 hektar vurderes at stå under vand i Albaniens nordligste region Shkodra. 11.300 personer og samme antal kvæg er evakueret.

Samtidig er cirka 4.600 bygninger omsluttet af vand alt imens 2.600 bygninger betragtes som oversvømmet. Vandmasserne nåede i weekenden byen Shkodra, med et estimeret befolkningstal på 90.000 personer. Her har befolkningen taget små både og joller i brug. Situationen er forværret af åbningen af portene i et lokalt vandkraftværk.

På anmodning af den albanske regering har Tyrkiet, Grækenland og Italien alle sendt hjælp til Shkodra regionen og landene har bekræftet, at der er mere hjælp på vej. Hjælpen består af helikoptere, personale og nødhjælp til de ramte familier.

Det vurderes, at oversvømmelserne har potentiale til at udvikle sig, da sneen i bjergene ikke er begyndt at smelte endnu. Derudover lover vejrudsigten mere regn i den kommende uge.

Albanian Daily News 03/12

Albanian Daily News 4-5/12

Albanian Daily News 5/12

Af AHP