POLITIK | Den politiske konflikt i Albanien har atter taget til i styrke. Oppositionspartiet SP har indledt en række nationale demonstrationer mod landet premierminister og regereringspartiet DP. Første demonstration fandt sted i industribyen Elbasan fredag den 29. november.

Partiformand for SP, Edi Rama, lagde i sin tale her vægt på, at demonstrationen er den første i rækken af mange og at hensigten er at vælte premierminister Sali Berisha, der ifølge partiformanden har svigtet sit land.

Derfor skal demonstrationerne ifølge partiformanden sætte fokus på kampen mod korruption, dårlig regeringsførelse, fattigdom og den nuværende politiske krise. Dette budskab blev gentaget ved partiets anden demonstration, der fandt sted tirsdag den 30. november i byen Lushnja.

Partiets talere lagde her samtidig vægt på, at de fortsat fastholder deres krav om gennemsigtighed for parlamentsvalget den 28. juni 2009. Dette indebærer en åbning af valgets stemmebokse, som premierministeren siden valget blankt har afvist.

Albanian Daily News 30/11

Albanian Daily News 01/12

Af AHP