VALG | Et borgerinitiativ i Moldova har fremlagt en liste på 30 kandidater, som de mener ikke egner sig til at sidde i parlamentet. Der er valg på næste søndag.

Hele 22 af kandidaterne på den sorte liste kommer fra kommunistpartiet. Det Liberaldemokratiske parti har tre på listen, det Demokratiske og det Liberale parti har hver to, mens Noastra alliancen har en enkelt.

Kriterierne for at komme på listen vedrører blandt andet: misbrug af embedsværket og administrationsapparatet til egen eller partiets fordel, misbrug af ens position til egen vinding, skattesnyd og ubetalte bøder.

Den sorte liste er sendt til partierne i Moldova men det formål, at de skal undersøge deres kandidater på listen. Indtil videre har partierne ikke reageret på opfordringen, i følge en af penneførererne.

Listen er en del af “Kend Din Kandidat”-kampagnen, som syv NGO’er satte i værk i 2008, og som nu kører for tredje gang.

Moldova AZI, 19/11

Af JP