ENERGI | Polen og Ruslands økonomiministre underskrev fredag en aftale om faste russiske gasleverancer til Polen indtil 2022. Aftalen kommer efter en længere periode med polsk-russiske tilnærmelser.

Udover mødet mellem økonomiministrene Waldemar Pawlak og russiske Igor Sechin i Warszawa, mødtes også udenrigsministrene Radoslaw Sikorski og Sergej Lavrov.

Både russiske Lavrov, Sikorski og Pawlak udtalte sig til polske medier i særdeles positive vendinger om fremtiden for det polsk-russiske samarbejde; en positiv vending som også kan aflæses i tallene for den økonomiske samhandel imellem de to lande, der i første halvdel af 2010 voksede med 40 % i forhold til året før.

Den polsk-russiske gasaftale, der sikrer import til Polen af 10 mia. kubikmeter russisk gas årligt, mangler stadig at blive godkendt af EU-Kommissionen. Polens Premierminister Donald Tusk forventer, at godkendelsen bliver en formsag.

Warsaw Voice, 29/10

Polskie Radio, 29/10

Af MBL